Switch the word with an anagram

Switch the word with an anagram
Highlights

An anagram is direct word play, the result of rearranging the letters of a word or phrase to produce a new word or phrase, using all the original letters exactly once. For example, the word anagram can be rearranged into nag-a-ram. 

An anagram is direct word play, the result of rearranging the letters of a word or phrase to produce a new word or phrase, using all the original letters exactly once. For example, the word anagram can be rearranged into nag-a-ram.

The person who creates anagrams may be called an "Anagrammatist". The original word or phrase is known as the subject of the anagram. Anagrams are often used as a form of mnemonic device as well.

In writing anagrams, we have to reproduce the letters in another order. However, the goal of serious or skilled anagrammatists is to produce anagrams that in some way reflect or comment on the subject.

An anagram may be a synonym or antonym of its subject, a parody, a criticism, or praise. It sometimes changes a proper noun or personal name into a sentence, such as with William Shakespeare = I am a weakish speller. Or Madam Curie = Radium came.

It sometimes changes an adjective into a verb, such as with the example "silent" which can be rearranged to "listen". It can also rearrange a noun into a noun, such as with incest = insect. You may try some...

Small Talk:
Hang in there !
Jeevan Hello, Bhuvan. I know it's late, but I have something to tell you.
Bhuvan Is it about Gaurav ?
Jeevan Yes, I'm calling from the hospital, and his diagnosis is not good.
Bhuvan Is he all right ?
Jeevan Well, he's falling in and out of consciousness. Mama is at his bedside.
Bhuvan Tell Gaurav I'll be there soon.
Jeevan Okay. Can you send my message to the rest of the family?
Bhuvan I'll take care of it. Hang in there, Jeevan. We'll get through this together.

Notes:
Hang in there - used as a way of telling someone to not give up, despite difficulties
Example : This task can get tough in the middle of a term but hang on in there and it'll be all right.

Know Your Vocabulary:
Choose the closest meaning and tick it.
1. Obelisk
a) worn spot b) disagreement
c) tall stone shaft

2. Zygote
a) fertilized egg b) painting
c) gold leaf

3. Yoke
a) harness b) building
c) story with a lesson

4. Martyr
a) sufferer for a belief b) brave warrior
c) religious fanatic

5. Controversial
a. significant b. exciting
c) debatable

6. Explicable
a) able to be shared b) explainable
c) exposed to air

7. Genial
a) angry b) cordial
c) magical

8. Loathsome
a) disgusting b) sneaky
c) forward

9. Prevalent
a) widespread b) prejudiced
c) illegal

10. Trivial
a) exhausting b) inexpensive
c) unimportant

Key:
1-c; 2-a; 3-a; 4-a; 5-c; 6-c; 7-b; 8-a; 9-a; 10-c
❝By words the mind is winged.❞
‒ Aristophanes
[Aristophanes, c. 446 – c. 386 BC, was a comic playwright of ancient Athens.]

By: Dr Vangeepuram Sreenathachary

Show Full Article
Download The Hans India Android App or iOS App for the Latest update on your phone.
More Stories


Top